voor wijkbewoners
Doorkijkje Daalseweg

Waarom Duurzaam Altrade?

Het klimaatakkoord is bij de meesten van jullie wel bekend. Maar wist je ook dat de regio Arnhem – Nijmegen een eigen Regionale Energiestrategie (RES) heeft? Deze plannen gaan in de komende jaren een grote rol spelen en ook jij zult daar mee te maken krijgen. Het doel van deze website is om je zo goed mogelijk te informeren over de plannen rondom de energietransitie. Energiebesparing, circulaire economie (kringloop) en een schone en kwalitatief goede leefomgeving zijn thema’s die aan bod komen. In onze missie lees je wat onze drijfveer is.

Een website alleen is natuurlijk niet genoeg. Ik hoop jou en mede-buurtbewoners te motiveren om zelf actief aan de slag te gaan rondom de energietransitie, energiebesparingen en het verbeteren van de leefomstandigheden in onze buurt. Informatie en communicatie is daarbij belangrijk, en deze website kan daarbij helpen.

Ik ben betrokken geraakt bij Duurzaam Hengstdal en heb meegewerkt om hun website duurzaamhengstdal.nl vorm te geven. Ik woon echter in Altrade, voor mij is het dan ook een logische stap om duurzaamaltrade.nl het levenslicht te laten zien. De situatie in Altrade is anders dan in Hengstdal, dat een van de proeftuinen van aardgasvrije wijken is: in Hengstdal is er een plan voor een Buurt Energie Systeem (BES) met een warmtenet.

Op duurzaamaltrade.nl zullen vergelijkbare thema’s aan bod komen. We willen je uitnodigen om actief aan de slag te gaan met de op deze website genoemde thema’s. Heb je vragen, suggesties, of wil je een activiteit organiseren? Laat het weten.

Wij vinden het ook belangrijk om de cultuurhistorische aspecten in onze wijk voor het voetlicht te brengen. Dat verleden bepaalt ook hoe de wijk er nu uitziet. Heb je tips, suggesties, opmerkingen? Of wil je bijdragen aan dit onderdeel van de Kennisbank? Je bent altijd welkom!

Wim van der Grinten,

Coördinator en adviseur Duurzaam Altrade

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .