voor wijkbewoners
manifest gezonde lucht

Manifest voor gezonde lucht

Geef onze kinderen gezonde lucht. De gevolgen van luchtvervuiling voor hun gezondheid zijn erg groot. “Zelfs al in de baarmoeder lopen kinderen gezondheidsschade op door luchtvervuiling. Vieze lucht maakt ziek, jaarlijks overlijden minimaal 12.000 mensen vroegtijdig door fijnstof of stikstofdioxide”, zegt directeur Michael Rutgers van Longfonds. “Nu hebben we de kans om daar iets aan te doen. Laat onze kinderen vrij ademen. Daar hebben ze recht op.”

Samen met een brede coalitie (kinder)longartsen, huisartsen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialistenartsen maatschappij en gezondheid, andere zorgverleners, milieugezondheidskundigen én wetenschappers lanceren Longfonds en Long Alliantie Nederland het manifest voor gezonde lucht.

Benoem een speciale gezant voor gezonde lucht

“Wij doen een dringende oproep aan het aanstaande kabinet om een nieuwe impuls te geven aan gezonde lucht. Verbind de noodzaak van het realiseren van gezonde lucht met de opgaven voor bijvoorbeeld klimaatverandering, energietransitie en de stikstofproblematiek en voorkom gezondheidsschade door luchtvervuiling. En stel daarvoor een speciale gezant voor gezonde lucht aan”, zegt Michael Rutgers van Longfonds.

Stuur een mail naar het longfonds als jouw organisatie ook wil aansluiten!


manifest gezonde lucht

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .