voor wijkbewoners
vlinders

Vlindervriendelijke tuin

De Vlinderstichting bundelt de deskundigheid in Nederland en Europa over vlinders en libellen. Deze stichting maakt zich voor het behoud en herstel van vlinders en libellen in Nederland en Europa. Maatregelen om vlinders en libellen te beschermen zijn hard nodig. Veel bedreigde vlinder- en libellensoorten in kleine leefgebiedjes balanceren op de rand van uitsterven. De Vlinderstichting doet onderzoek en geeft adviezen over beleid en beheer, zodat de leefomstandigheden van vlinders en libellen verbeteren. Hierdoor worden overlevingskansen van vlinders en libellen vergroot en bedreigde soorten beschermd.

Vlindervriendelijke tuin

De vlinderstichting geeft allerlei tips hoe je je tuin vlindervriendelijk kunt maken. Ze hebben een leuk boekje uitgegeven: “Tuinieren voor vlinders”. In dit boekje wordt uitgelegd wat je kunt doen om vlinders naar je tuin te lokken. Wat hebben ze nodig? Wat eten vlinders eigenlijk? Wat voor planten moet ik neerzetten? Op al deze vragen krijg je antwoord. Je kunt dit boekje gratis aanvragen bij de Vlinderstichting. Om u te helpen bij het kiezen van de juiste planten, helpt De Vlinderstichting u een handje. Vul uw gegevens in en ons systeem zoekt, aan de hand van uw gegevens, uit welke planten het meest geschikt zijn voor uw tuin.

Op deze pagina vindt u een opsomming van vlinderplanten, inclusief de top 5 van de Vlinderstichting.

Vlinder

Herkenningskaart vlinders

Een vlinder in je tuin, maar je weet niet welke? De herkenningskaart van de Vlinderstichting helpt je daarbij! Zo zie je het verschil tussen de kleine vos en de distelvlinder, en leer je de koolwitjes uit elkaar te houden. Leuk en leerzaam! Je kunt de kaart hier bestellen.

Herkenningskaart
Herkenningskaart Vlinderstichting

Je kunt deze kaart ook zelf downloaden en printen.