voor wijkbewoners
voedsel

Eetbaar Nijmegen

Op de website van Eetbaar Nijmegen vind je een overzicht op de kaart van mogelijkheden in en rond Nijmegen om zelf aan gezond voedsel te komen: op deze kaart staan producenten van duurzaam voedsel in de buurt, zoals boerderijen, deelgenotentuinen, voedselbossen, kwekers, zelfpluktuinen. Ook vind je plekken waar je zelf je voedsel kunt verbouwen: buurtmoestuinen, volkstuinen, schooltuinen en zelfpluktuinen. Als oogstgenoot neem je voor een vast bedrag per jaar deel aan de moestuin en zelf je groenten oogsten.

eetbaar nijmegen
Je kunt zoeken op de kaart aan de hand van deze iconen

Biologische groentetassen en winkels

In Nijmegen en omgeving zijn er diverse biologische winkels, voedselcoöperaties en landwinkels. Ook zijn er diverse mogelijkheden om je te abonneren op biologische groentetassen/pakketten. Op deze pagina op Eetbaar Nijmegen vind je een compleet overzicht. In 2022 heb je een nieuwe mogelijkheid via Stadsboer Jelle.

Buurtmoestuinen

Een leuke ontwikkeling is de opkomst van steeds meer buurtmoestuinen in de verschillende wijken in Nijmegen, hier staat een overzicht. Vanuit de buurtvereniging in de Mozartbuurt in onze wijk Altrade is tuinwerkgroep ‘De groene Parel’ actief in het onderhoud van een deel van het Truus Mastpark. In het park staan een paar bomen met eetbare vruchten.

Eetbaar Nijmegen is begonnen in 2010 als werkgroep “eetbare tuinen” van Transition Town Nijmegen, met Karla Mulder als inspirator. Sinds haar verhuizing naar elders heeft Arianne Doeleman het beheer overgenomen. Je vindt er nu veel informatie over het eetbaar maken van je eigen stadstuin, 37 tuinmake-overs, voor inspiratie over het aanleggen van een eetbare voor/achtertuin. Eetbaar Nijmegen heeft een eigen agenda met vermeldingen van allerlei activiteiten en cursussen op het gebied van duurzame voeding in Nijmegen en omstreken.

Links

Inschrijven Nieuwsbrief Eetbaar Nijmegen – In de nieuwsbrief lees je over nieuwe eetbare initiatieven, tips, komende activiteiten.

Stadslandbouw wint rond Nijmegen snel terrein: van zelfpluktuin tot grazende kippen – Gelderlander 25-5-2021

Nijmegen is ‘hotspot’ van teelt van duurzaam voedsel – Gelderlander 25-5-2021

Schat eten op waarde, zegt Carolyn Steel: ‘We hebben het idiote idee dat voedsel goedkoop is. Dat is het niet’ – Volkskrant 2 juli 2021 – Interview met Carolyn Steel

MoesApp – deze app helpt mee bij het groenteoverschot. Zie het bericht hierover op Eetbaar Nijmegen

Pluktuin Gelukkige Groentes – Maak kennis met ons op onze open dagen of proef direct het verschil met onze proef oogstaandelen in augustus en september!

Stadslandbouw Kop van Malden – Bij ons vind je voedselbossen, zelfoogsttuinen, boomgaarden, telers en klimaatboeren maar ook een streekwinkel, duurzame horeca en mooie vergaderplekken. Omdat wij allemaal voedsel verbouwen voor mens, natuur en landschap, hebben we onze krachten gebundeld. Samen willen we de inwoners van Nijmegen en Malden kennis laten maken met onze kijk op een landbouw van meerwaarde. (zie de pagina Activiteiten).

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .