voor wijkbewoners
buurtmoestuin

Buurtmoestuin Galgenweitje

Een leuk bericht uit onze buur-wijk Galgenveld. Net over de grens van Altrade (de Van Slichtenhorststraat ligt officieel in Galgenveld) is zaterdag 3 juli 2021 de buurtmoestuin feestelijk geopend.

opening galgenweitje
opening galgenweitje 2

Buurtbewoners zijn in de herfst van 2020 gestart met het inrichten van een buurtmoestuin, in de voortuin van het Parochiehuis van de Antonius van Padua-parochie in de Van Slichterhorststraat. De moestuin is, met ondersteuning door de gemeente Nijmegen en Lentekracht, door enkele enthousiastelingen ingericht. Momenteel werken er zo’n zevental buurtgenoten meestal op zaterdagmiddag en af en toe ’s avonds in de tuin. Op de website galgenweitje.wordpress.com kun je meer lezen over deze buurtmoestuin.

wormenhotel
Wormenhotel

In de buurtmoestuin staat een flink wormenhotel (wormenbak of ook wel wormentoren genoemd). In de bak leven wormen die groente en fruit afval omzetten in compost, een waardevolle bodemverbeteraar. De wormen leven net als in de natuur tussen de grond en gevallen bladeren (hier GFT). Zo verteren ze alles boven zich en laten ze onder zich een mooie zwarte laag aarde achter. 

Iedereen met een tuin, balkonplanten, moestuintje of kamerplanten zou een wormenbak moeten hebben! Je eigen GFT afval omgezet in de meest vruchtbare grond!

wormenhotel
Het GFT-afval kan in de lade onder de bovenste bak worden gedeponeerd

Kijk ook op onze pagina over Zelf compost maken met wormenhotel.

Copyright

Als je interesse hebt in teksten of afbeeldingen van deze website

neem dan even contact op via .