voor wijkbewoners
Fietsroute eetbaar nijmegen

Groene vrijdag 5 nov 2021

“Samen maken we Nijmegen groener en duurzamer”

Houdt u van groen én van doen? Doe dan op 5 november 2021 mee aan de vierde editie van Groene Vrijdag! Op Groene Vrijdag steken inwoners van Nijmegen jaarlijks vrijwillig de handen uit de mouwen om hun stad mooier en duurzamer te maken. Met bijdragen van scholen, partners, vrijwilligers, gemeente én inwoners.

Dit jaar is er een vintage kledingbeurs, u kunt de gerechten voor de Groene Vrijdagsoep bij elkaar fietsen of deelnemen aan een urban jungle excursie. Ook bouwen we verder aan een bos, delen we voedsel en kunt u zelf de handen uit de mouwen steken tijdens opschoon- en plantacties. Samen aan de slag!

Zie: Groene Vrijdag 2021: samen aan de slag! Je kunt je daar ook aanmelden.

Met onder andere de volgende activiteiten:

 • Volg de fietsroute van Regio Eetbaar Nijmegen. De eerste veertig deelnemers krijgen een tasje met groenten voor de Groene Vrijdagsoep, vers van het land van de natuurvriendelijke landbouwprojecten langs de route.
 • Urban jungle excursie met de stadsecoloog. Er groeit en bloeit meer in de urban jungle dan u op het eerste gezicht zou denken. Op excursie met stadsecoloog Ingeborg Swart ontdekt u allerlei verwachte en onverwachte medebewoners van de stad.
qr-code fietsroute eetbaar nijmegen
 • Plantactie de Warmoes
  De Warmoes gaat de scheiding tussen de historische tuin en de nieuwe woningen eromheen vergroenen met klimplanten en leifruit. Komt u helpen? Als dank voor uw hulp krijgt u een lekkere lunch.
   
 • Bomen planten in Wij-bos
  Bureau Wijland en het Netwerk Kleurrijk Groen planten bomen in het Wij-bos en u kunt daarbij helpen. De bomen in het Wij-bos staan symbool voor waar verschillende bevolkingsgroepen in stad en samenleving vandaan komen.
 • Weggooien? Mooi niet! 
  Op Groene Vrijdag kunt u tussen 11.00 en 14.00 uur terecht bij Repair Café Centrum in wijkcentrum ’t Oude Weeshuis aan de Papengas 8 in Nijmegen. Aanmelden is niet nodig, u heeft wel een coronatoegangsbewijs nodig.

Kijk hier voor meer activiteiten op Groene Vrijdag 5 november 2021