voor wijkbewoners
bij op bloem

Geen biodiversi-tijd te verliezen!

Op 24 en 25 juni 2021 vindt het evenement ‘Geen biodiversi-tijd te verliezen!’ plaats in de botanische tuin van Hortus Nijmegen.

Op een prachtige openluchtlocatie gaan we het hebben over vragen als: wat maakt biodiversiteit zo onmisbaar voor onze wereld en ons welzijn? Wat komt er kijken bij het werken aan een vitale, groene stad? Hoe krijg je heel snel meer biodiversiteit in je eigen tuin en op je balkon?

Het Duurzaamheidscafé Nijmegen organiseert het evenement samen met Hortus Nijmegen en het Nijmeegs netwerk ‘Vitale, groene stad’ 

Donderdagavond is het Hortus-Duurzaamheidscafé. Te gast zijn onder anderen:
– Hans de Kroon, plantenecoloog/hoogleraar van Radboud Universiteit
– Ingeborg Swart, stadsecoloog van de gemeente Nijmegen
Bas Budel, beheerder botanische tuin, en Cyril Hageman, lid van het kernteam van Hortus Nijmegen

Vrijdagmiddag kun je meelopen met een belevingsroute van drie kwartier dwars door de botanische tuin. Ervaar biodiversiteit aan den lijve. Langs de route vertellen ‘groene’ mensen onder wie een ecoloog en plantensocioloog boeiende verhalen.

Je hebt voor het café en de belevingsroute aparte kaartjes nodig. De route loop je in kleine groepjes op een van te voren gekozen tijdstip. 
Kijk hier voor de kaartverkoop voor het café van 24 juni en de belevingsroute van 25 juni

NB: Het aantal plaatsen is beperkt dus reserveer op tijd! Als de actuele RIVM-richtlijnen het evenement niet mogelijk maken, dan blijven de kaartjes geldig of krijg je je geld terug.

hortus